top of page
Picsart

Activitățile noastre

Grup de lectură

Grupul de lectură poate să fie restrâns sau larg, în funcție de starea și nevoile vârstnicului. Pentru că nu dorim să fie nimeni neglijat, există posibilitatea și lecturii cu asistentul psiho-emoțional, 1:1, într-un spațiu pe care seniorul îl alege, sau complet individual. Lectura nu trebuie neglijată deoarece ea stimulează atenția, formează și reîmprospătează conexiuni, previne declinul cognitiv, atenuează depresia și sentimentul de singurătate, reduce stresul, îmbunătățește somnul și prelungește speranța de viață.

Pictură, desen și arte plastice

Este bine cunoscut faptul că artele plastice au nenumărate beneficii, iar activitățile care se nasc în această sferă nu trebuie uitate la nicio vârstă. Acestea din urmă ajută la reducerea stresului și creșterea creativității, ajută memoria, sporesc capacitățile de rezolvare a problemelor și cele locomotorii, stimulează o atitudine optimistă, printre multe altele. Eforturile și ideile ilustrate vor fi expuse săptămânal într-o mică expoziție a centrului. 

Cinema

Serile de cinema sunt serile cele mai așteptate de către seniori deoarece îi aduce pe toți împreună, îi ajută să facă față mai ușor situațiilor de stres, învață lucruri noi și îi ajută să găsească subiecte interesante de discuție și, de asemenea, îi ajută să evadeze puțin din realitatea prezentă și să pătrundă într-o lume diferită, senzație asemănătoare și cititului. În aceste seri au contact cu filme de calitate, atât vechi, cât și noi, comedii, documentare educative și multe altele. La sfârșitul acestora, se discută tematica ce a fost prezentată și se votează anumite sugestii pentru viitoarele seri de vizionare.

Seri muzicale și de dans

Serile muzicale și de dans vor exista atât separat, cât și împreună. Seniorii vor învăța mișcări de dans sau vor dansa liber și vor audia lucrări care au marcat istoria muzicii (de la începuturile muzicii, la muzică clasică; de la muzică blues, rock, pop, la muzică ale altor popoare și continente). Atât muzica, cât și dansul au fost atinse de un multiculturalism uluitor iar aceste seri nu numai că sunt extrem de educative, dar și foarte variate și interesante.

Grădinărit

Grădinăritul este o activitate care, din fericire, devine din ce în ce mai populară iar beneficiile acesteia sunt surprinzătoare. Printre ele enumerăm câteva: grădinăritul poate crește stima de sine, reduce stresul, poate crește sau îmbunătăți puterea brațelor și a mâinilor, îi ține pe seniori aproape de vitamina D și îi ajută să ardă calorii, ceea ce conduce la o întărire a inimii. Este, de asemenea, o activitate ce promovează socializarea și statul în natură, ceea ce o face activitatea ideală pentru toate grupele de vârstă.

Jocuri interactive și de dexteritate

Jocurile, fie interactive, fie de dexteritate, au la bază distracția, bucuria iar, uneori, ne aduc aminte de vremurile în care eram copii și erau activitățile cele mai importante pentru noi. Jocurile ne dezvoltă relațiile cu ceilalți, ne aduc mai aproape de oameni noi, creează un simț de competitivitate constructiv, ne ajută să ne stabilim țeluri și să fim răbdători, îmbunătățesc funcționalitatea creierului și îndemânarea. Aceste beneficii sunt doar câteva dintr-o listă largă, iar seniorii au parte de un timp de calitate petrecut alături de prieteni.

Petreceri onomastice/de zi de naștere

Deși toate zilele sunt importante și trebuie să fim recunoscători pentru fiecare zi nouă pe care o trăim, zilele onomastice sau de naștere au un grad de însemnătate și mai mare pentru persoanele celebrate. De aceea, aceste zile trebuie tratate cu voie bună, muzică de calitate, aducerea membrilor familiei și construirea unei atmosfere care să bucure pe toată lumea. Această atmosferă ajută vârstnicii să se destindă, să socializeze și să înlăture gânduri dăunătoare despre bătrânețe și singurătate.

Antrenament și mișcare

Mișcarea și antrenamentele specifice nu ar trebui să constituie un hobby, ci o necesitate. Sunt un stil de viață care trebuie să ne însoțească pe parcurs, fiind cheia către o viață mai lungă, o bătrânețe târzie, frumoasă și lipsită de probleme, un corp îngrijit și o minte lucidă. În funcție de nevoile fiecărui senior, pe lângă o dietă personalizată, și antrenamentele vor fi întocmai. Pe lângă antrenamentele specifice, mișcarea va exista pretutindeni, în diferite forme, zilnic, atât în cadrul centrului, cât și în aer liber.

Activități în aer liber

Această rubrică pune în valoare orice tip de activitate care se desfășoară în aer liber sau în natură. Fie că vorbim despre aceleași activități enumerate anterior, dar de data aceasta în aer liber, fie că vorbim de activități care pot exista doar afară, ele au în vedere o mai bună înțelegere a lucrurilor și oamenilor din jur, dezvoltarea empatiei și atitudinii de optimism, comunicarea deschisă și petrecerea timpului într-un mod valoros și special.

Participare la slujbe religioase (opțional)

Religia nu este neglijată și sunt respectate cerințele și dorințele în acest sens, indiferent de religia pe care o are vârstnicul. În biblioteca centrului, seniorul va găsi cărțile potrivite pentru el, vom putea organiza drumuri la cea mai apropiată biserică pentru slujbe importante sau putem aduce un preot în incinta centrului pentru cei care nu se pot deplasa atât de departe. Zilele de sărbătoare vor fi respectate pentru toată lumea, iar programul din ziua de Duminică va diferi și el. Înainte de înscrierea seniorului la centrul nostru, vă rugăm respectuos să completați și datele în acest sens, cu dorințele pe care le stabiliți împreună.

Cursuri educative

Înaintarea în vârstă nu înseamnă înlăturarea lucrurilor care ne ajută să ne dezvoltăm, să învățăm și să evoluăm ca persoane. Învățatul de lucruri noi ne crește stima de sine, avem o mai bună înțelegere a lumii, a societății în care trăim și oamenilor cu care relaționăm, putem deschide discuții mai profunde și mai interesante și ne păstrăm o activitate cognitivă sănătoasă. Cursurile pot atinge diverse arii, de la învățatul unor cuvinte și fraze de bază a unei limbi străine, sau învățatul unui instrument muzical, până la aprofundarea diferitelor subiecte din istoria universală sau națională, geografie, filosofie, științe și altele.

Grup de socializare + asistență psiho-emoțională

Centrul de îngrijire și recuperare Premium Senior pune la dispoziție un asistent psiho-emoțional care vizitează fiecare vârstnic în fiecare zi, în camera proprie sau în cadrul centrului, pentru discuții personalizate, cu întrebări și răspunsuri, sugestii și recomandări, comentarea poeziilor și filmelor citite și vizionate, etc. Această persoană se îngrijește de nevoile afective ale fiecărui vârstnic și se asigură că nu îi lipsește nimic din ceea ce-și dorește.

Grupurile de socializare se vor forma de la sine și vor fi susținute în cadrul diferitelor activități. Ele s-au dovedit extrem de benefice pentru starea de bine a seniorilor și pentru relațiile armonioase din cadrul centrului Premium Senior.

bottom of page